verkeerslicht kennis

2021-02-04

stoplicht

Hoeveel weet u over signaallampen? Veel mensen denken altijd dat signaallichten heel eenvoudig zijn, maar weet je echt hoe je ernaar moet kijken? Vandaag introduceren we de verschillende signalen van signaallampen. Laat me de wetenschap populariseren.

1. Verkeersknuppel signaal

  Toen de verkeerspolitie met een stok een stopsignaal gaf, mochten er geen voertuigen passeren. Voertuigen die de stoplijn hebben overschreden, mogen passeren; wanneer de verkeerspolitie rechtdoor aangeeft, mogen voertuigen rechtdoor rijden, en rechtsdraaiende voertuigen kunnen passeren zonder de doorgang van de vrijgegeven voertuigen te belemmeren; wanneer de verkeerspolitie een afslag naar links aangeeft, zijn voertuigen en afslaan naar links toegestaan. Rechtdoorgaande voertuigen passeren. Voertuigen die aan alle kanten rechtsaf slaan en rechtdoorgaande voertuigen zonder zebrapad aan de rechterkant van de T-splitsing kunnen passeren zonder de doorgang van losgelaten voertuigen te belemmeren.

stoplicht

2. rood lichtsignaal

  Het roodlichtsignaal is een absoluut verboden signaal. Als het rode lampje brandt, zijn voertuigen verboden. Een rechtsdraaiend voertuig mag passeren als het de doorgang van het loslaten van voertuigen en voetgangers niet belemmert.

Het roodlichtsein is een verbodsein met een verplichte betekenis. Wanneer dit signaal wordt aangetroffen, moet het verboden voertuig stoppen buiten de stoplijn en moet de verboden voetganger op het trottoir wachten om vrijgelaten te worden; wanneer het motorvoertuig wacht op vrijgave, is het niet toegestaan ​​om uit te schakelen, de deur niet te openen en mogen bestuurders van verschillende voertuigen het voertuig niet verlaten; fietsen mogen niet naar links afslaan en karren mogen niet van buiten de kruising omrijden, en rechtsaf slaan mag niet rond.

3. fiets signaal lichten

Het is samengesteld uit rode, gele en groene pijlpatronen.

voertuigen

4.   Commando procedure signaal

Golfbewegingssignalen zijn onderverdeeld in recht vooruit, linksaf en stop signalen. Wanneer voertuigen en voetgangers lichtseinen, verkeersborden of verkeersmarkeringen tegenkomen die niet in overeenstemming zijn met de opdracht van de verkeerspolitie, dienen zij de opdracht van de verkeerspolitie te gehoorzamen.

Hoe naar verkeerslichten te kijken

1. rechte kruising

Een recht kruispunt gebruikt slechts één verkeerslicht. Als het rode licht brandt, stopt het rechtdoor rijden, en als het groene licht brandt, gaat het rechtdoor. Op kruispunten waar U-bochten zijn toegestaan, kunnen beide verkeerslichten omkeren. Om de veiligheid te garanderen, kunnen sommige plaatsen echter specifiek " markeren Draai je om bij rood licht " . Draai op dit moment alleen om als het rode lampje brandt. Wat speciale uitleg nodig heeft, is dat als je een bord ziet dat U-bochten verbiedt voor een kruispunt, dit betekent dat U-bochten verboden zijn op dit kruispunt, en dat je moet oppassen dat je geen wetten en regels overtreedt.

2.T-kruising

  T-vormige kruispunten omvatten over het algemeen drie situaties, die hieronder worden weergegeven door A, B en C.

  Categorie A: U-bochtvoertuigen zijn niet afhankelijk van verkeerslichten en de veiligheid is verzekerd bij het afslaan naar links; rechtdoorgaande voertuigen passeren verkeerslichten (stop bij een rood licht en ga op een groen licht); Voertuigen die naar rechts draaien, zijn ook niet afhankelijk van verkeerslichten.

  Type B: U-bochtvoertuigen zijn niet afhankelijk van verkeerslichten en de veiligheid is gegarandeerd bij het afslaan naar links; linksaflopende voertuigen passeren verkeerslichten (stop bij een rood licht, groen licht); Voertuigen die naar rechts draaien, zijn niet afhankelijk van verkeerslichten.

  Categorie C: U-bochtvoertuigen zijn niet afhankelijk van verkeerslichten en de veiligheid is gegarandeerd bij het afslaan naar links; linksaflopende voertuigen passeren verkeerslichten (stop bij een rood licht, groen licht); Voertuigen die naar rechts draaien, zijn niet afhankelijk van verkeerslichten.

kruispunt

3. kruispunt

  kruispunten zullen worden uitgerust met ten minste twee verkeerslichten, meestal met pijlen. U-bocht-voertuigen zijn niet afhankelijk van verkeerslichten (maar veel kruispunten moeten recht door de stoplijn gaan, u moet de linker richtingaanwijzer volgen om te passeren), zorg voor veiligheid bij het afslaan naar links; rechte voertuigen volgen het verkeerslicht (stop bij een rood licht, groen licht); Voertuigen die naar rechts afslaan zijn niet afhankelijk. Let bij verkeerslichten op het vermijden van rechte voertuigen.

  Verkeerslichten voor motorvoertuigen en voorzorgsmaatregelen Motorvoertuigen die een kruispunt passeren dat wordt gecontroleerd door verkeerslichten, moeten voldoen aan de volgende voorschriften:

  (一) Als u naar links draait, slaat u linksaf van het midden van de kruising. Schakel de richtingaanwijzer in bij het afslaan en schakel het dimlicht in als u 's nachts rijdt;

  (2) Rijd op een kruising met een geleidestrook de geleidestrook in volgens de gewenste rijrichting;

  (3) Stop bij een stopsignaal achtereenvolgens buiten de stoplijn. Als er geen tussenstop is, stop dan buiten de kruising;

  (4) Degenen die zich voorbereiden om de rotonde op te rijden, laten motorvoertuigen die zich al op de kruising bevinden, doorrijden;

  (5) Op kruispunten zonder richtingaanwijzerverkeerslicht laten draaiende voertuigen rechte voertuigen en voetgangers door. Linksdraaiende motorvoertuigen die in tegengestelde richting rijden, laten linksdraaiende voertuigen voorop.

  (6) wanneer het een vrijgavesignaal tegenkomt, passeer dan beurtelings;

  (7) Wanneer u rechtsaf slaat terwijl er een auto op dezelfde rijstrook staat die op het vrijgavesignaal wacht, stop dan en wacht om beurten;

Het delen van deze post:

Contact met ons

Vul meer informatie in, wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Factory Adres

Mingjinhai Industry Park, Tangtou Road, Shiyan Town, Bao'an District

E -

sales20@nobleled.com

Contact met ons

Telefoon : +86(755)27651483

- de telefoon : +8619130389983

Werktijd :08:00-18:00(Beijing tijd)

contact us