stoplicht

Verkeer   lichte kennis

Verkeerslichtlichten zijn samengesteld uit rode, groene en gele lichten. Een rood licht betekent geen verkeer, een groen licht betekent toestemming om te passeren en een geel licht betekent een waarschuwing.

Classificatiefunctie van verkeerslichten.

1. Groen verkeerslicht  

Het groene lichtsignaal is een signaal om doorgang mogelijk te maken. Volgens de voorschriften voor de uitvoering van de verkeersveiligheidswet: Als het groene licht brandt, mogen voertuigen en voetgangers passeren, maar draaiende voertuigen mogen het passeren van rechtdoorgaande voertuigen en voetgangers niet belemmeren.

2. Richtingaanwijzer

Het richtingaanwijzerlicht is een speciaal signaallampje dat de richting van het motorvoertuig richt. Het wordt aangeduid met verschillende pijlen om aan te geven dat het motorvoertuig rechtdoor rijdt, linksaf slaat of rechtsaf slaat.

stoplicht

3. Verkeerslicht oversteekplaats  

De zebrapadlichten bestaan ​​uit rode en groene lichten. Er is een afbeelding van een staande persoon op de rode lichtspiegel en een lopende persoon op het groene licht. Oversteekplaatsen zijn geïnstalleerd aan beide uiteinden van oversteekplaatsen op belangrijke kruispunten met meer mensen. De lampkop is naar de rijbaan gericht en staat loodrecht op het midden van de weg.

Het zebrapadlichtsignaal heeft twee soorten signalen: groen licht en rood licht. De betekenis ervan is vergelijkbaar met die van signaallichtsignalen op kruispunten, dat wil zeggen dat als het groene licht brandt, voetgangers het zebrapad mogen passeren; als het rode licht brandt, mogen voetgangers de oversteekplaats niet betreden, maar zijn ze wel op de oversteekplaats gekomen. Je kunt blijven passeren of blijven en wachten op de middenlijn van de weg.

4. Knipperende waarschuwingslichten

Om geel licht te blijven knipperen, herinnert het voertuigen en voetgangers eraan om op te letten bij het passeren en pas te passeren nadat de veiligheid is bevestigd. Dit soort licht heeft niet de functie om eerst het verkeer te regelen en voorrang te geven. Sommigen kateren over de kruising, en sommigen gebruiken het gele licht alleen om te knipperen wanneer de verkeerslichten 's nachts worden gestopt om voertuigen en voetgangers eraan te herinneren dat de kruising voor hen ligt. Rijd voorzichtig, wacht en zie zorgvuldig en passeer veilig. Op kruispunten waar de knipperende waarschuwingslichten knipperen, wanneer voertuigen en voetgangers passeren, moeten de principes van het waarborgen van de veiligheid in acht worden genomen, en tegelijkertijd moeten de verkeersregels voor kruispunten zonder verkeerslichten of verkeersborden in acht worden genomen.

zebrapad

5. Rijstrooklichten

De rijstrooklichten zijn samengesteld uit groene pijllichten en rode kruislichten. Ze staan ​​op de variabele baan en werken alleen op de baan. Als het groene pijllampje brandt, mogen voertuigen op de rijstrook in de aangegeven richting passeren; wanneer het rode kruisvormige licht of pijllicht brandt, zijn voertuigen op de rijstrook verboden.

6. Geel verkeerslicht  

Als het gele lampje brandt, kunnen voertuigen die de stoplijn zijn gepasseerd, blijven passeren.

  De betekenis van het gele lichtsignaal ligt tussen het groene lichtsignaal en het rode lichtsignaal in en heeft zowel de zijde die verboden is als de zijde om door te laten. Als het gele verkeerslicht brandt, worden bestuurders en voetgangers gewaarschuwd dat de verkeerstijd voorbij is en het licht op het punt staat op rood te veranderen. De auto moet achter de stoplijn worden geparkeerd en voetgangers mogen het zebrapad niet betreden. Als het voertuig echter de stoplijn overschrijdt omdat het te dichtbij is om te stoppen, kan het blijven passeren. Voetgangers die zich al op de oversteekplaats bevinden, moeten zo snel mogelijk passeren, of ter plaatse blijven, of terugkeren naar hun oorspronkelijke plaats, afhankelijk van de verkeerssituatie.

verkeerssignalen

Het delen van deze post:

Stuur ons een e-mail

Werktijd :
08:00-18:00(Beijing tijd)
Fax :
+86(755)27651483
Telefoon :
+8613927455427(Verwerkingstijd)
E - :
trafficloopdetector@gmail.com
Factory Adres :
Mingjinhai Industry Park, Tangtou Road, Shiyan Town, Bao \ 'an District
contact us